Nieuws

oZone 2.0: een tipje van de sluier

Er zijn steeds meer bedrijven die oZone actief gebruiken. Dat betekent ook dat we steeds beter weten wat er goed werkt en wat er beter kan. Die vragen hebben we in 2018 dan ook gesteld aan onze gebruikers. Daarbij was het heel leuk om te merken dat iedereen zo enthousiast is en graag met ons wil meedenken. En er kwamen veel goede ideeën uit. Die ideeën hebben we verwerkt in een plan voor een vernieuwd oZone dat vanaf mei, gefaseerd, live zal gaan.

Wat kun je verwachten?

In de eerste fase pakken we de basis aan en maken deze up-to-date. Het design verandert, zodat het voor de gebruiker overzichtelijker wordt. Je ziet in één oogopslag wat er voor je klaarstaat en kunt direct aan de slag.update-ozono-2-1

Ook worden er nieuwe functionaliteiten toegevoegd, zoals verbeterde rapportagemogelijkheden. Hiermee kun je op alle niveaus rapporteren: van inhoud (onderwerp) tot en met de individuele gebruiker en het hele bedrijf. Een competentiematrix helpt je om inzicht te krijgen in de overall resultaten.

Een andere verandering is het gebruik van een nieuwe contentstructuur en het vernieuwen en interactiever maken van de onderwerpen in de bibliotheek. Op dit moment koppel je in oZone functies aan modules (inhoud). In het nieuwe oZone is dat precies andersom: je koppelt de inhoud aan een functie. Daarnaast krijg je de ruimte om, naast de bekende lesmodule, toets en praktijkopdracht, ook andere soorten inhoud ‘los’ neer te zetten. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een animatie, werkinstructie, verwijzing naar een extern document of cursus en een 360° tour door het gebouw. Zo kun je modules meer opknippen, zodat een gebruiker in kleinere componenten gerichter kan leren.

update-ozono-2-2

Natuurlijk gaat er niets verloren van de huidige inhoud en de modules die bedrijven zelf ontwikkeld hebben. Deze worden integraal overgenomen. Daarbij wordt de content uit de algemene bibliotheek geactualiseerd.

Meer weten?

Wil je meer weten over de vernieuwing of alvast een uitgebreidere sneak preview zien? Neem dan contact op met je oZone-adviseur.

DisplayScreen-ozone2