oZone is een online leeromgeving, speciaal ontwikkeld voor en door bedrijven in de technische sector. oZone heeft als doel om het technisch vakmanschap van medewerkers te vergroten, om leren in organisaties te vergemakkelijken en om meer technische kennis met elkaar te delen, tussen medewerkers én tussen bedrijven.

oZone is ontwikkeld met de nieuwste technieken en is heel simpel en intuïtief in gebruik. Het is hierdoor voor medewerkers van alle leeftijden en niveaus toegankelijk. Al binnen een week kunnen je medewerkers hun eerste nieuwe kennis en vaardigheden opdoen. Op de wat langere termijn kun je leertrajecten maken met meerdere niveaus. 

Met oZone maak je werk van leren in jouw organisatie. 

Met oZone werk je aan…

 • Een snelle onboarding  van nieuwe medewerkers
 • Laagdrempelig leren over veiligheid  
 • Het technisch vakmanschap van je medewerkers vergroten  
 • Kennis borgen binnen je organisatie
 • Een overzichtelijk opleidingsplan maken  
 • Functiegerelateerde opleidingstrajecten bouwen  
 • Het monitoren en begeleiden van je medewerkers  
 • Verantwoording voor NEN-EN-ISO 9001: 2015

Een soepele start

Starten met oZone is eenvoudig en kan op korte termijn. Binnen één week kunnen je medewerkers al hun eerste kennis opdoen. Om vervolgens het maximale uit oZone te halen en écht werk te maken van leren en kennisdeling in je organisatie, ga je met één van onze adviseurs aan de slag met het maken van een opleidingsplan, functieleerpaden en je eigen leermodules.

We leggen je hier kort uit hoe de implementatie van oZone er ongeveer uit ziet:

 1. We brengen samen je organisatie en leervraagstuk in kaart.
 2. We bepalen welke onderwerpen jullie willen behandelen met oZone.
 3. We bekijken welke leerstof beschikbaar is binnen het oZone basisaanbod.
 4. We helpen je op weg met het ontwikkelen van jullie eigen leermodule(s).
 5. Een pilotgroep gaat aan de slag om oZone te testen.
 6. We ontwikkelen leerpaden, toegespitst op de verschillende functies in je organisatie.
 7. De medewerkers gaan aan de slag. Hun voortgang kun je eenvoudig monitoren in oZone.

Aan de slag met oZone

Wil je aan de slag met oZone? Dan koppelen wij je aan een oZone-adviseur uit je eigen regio. Deze persoon leert je bedrijf kennen en begeleidt je bij de implementatie van het leerplatform. De adviseur is expert op het gebied van L&D en biedt didactische ondersteuning, bijvoorbeeld bij het maken van een leerplan en functiepaden. Ook helpen wij je op weg met het maken van je eerste eigen content.

overzicht onderwerpen
Demo aanvragen

Deelnamekosten

Deelname aan oZone is kosteloos voor bij A+O Metalektro, OOM en Wij Techniek aangesloten bedrijven. Dit geldt ook voor de ondersteuning die je als bedrijf ontvangt bij de implementatie van het platform.

Niet aangesloten bij een van deze opleidingsfondsen? Ook dan ben je van harte welkom om deel te nemen in oZone. De kosten hiervoor zijn € 1.5OO,- incl. btw per jaar.