Nieuwe functionaliteit: Navigeer door oZone in vijf verschillende talen

Sinds kort kun je door oZone navigeren in maar liefst vijf talen. Naast Nederlands, zijn het menu en de navigatie nu ook beschikbaar in het Engels, Duits, Frans en Chinees.

Anderstaligen kunnen binnen hun eigen profiel hun voorkeurstaal instellen. Het menu en de navigatie worden hierop aangepast. Hierdoor vinden zij gemakkelijker hun weg op het platform. De voorkeurstaal kan ook al direct bij het aanmaken van een nieuw account worden ingesteld. Standaard ziet een medewerker alleen de onderwerpen die beschikbaar zijn in de door hem of haar ingestelde taal. Door in de bibliotheek te switchen naar een andere taal, bijvoorbeeld het Nederlands, ziet hij of zij ook de onderwerpen die beschikbaar zijn in die taal.

Auteurs kunnen vanaf nu ook onderwerpen schrijven in het Engels, Duits, Frans en Chinees. De onderwerpen in de openbare oZone-bibliotheek blijven voorlopig alleen beschikbaar in het Nederlands.

Wil je meer weten over meertaligheid in oZone? Bekijk de handleiding Instructie oZone (Auteur & Opleidingscoördinator) in de bibliotheek of neem contact op met jouw regio-adviseur.