Referenties

Op een speelse manier leer je de organisatie kennen

Hoe zorg je dat nieuwe medewerkers zich snel thuis voelen in je organisatie? Niet door ze stapels papieren te laten doorworstelen, wel door ze filmpjes en animaties aan te bieden in e-learningplatform oZone. Projectcoördinator Heather Visser: “Zo is leren echt leuk!”

CPM Europe is een vooraanstaande leverancier van productiesystemen voor onder andere diervoeders, biomassa en plantaardige olie. Sinds ongeveer een halfjaar gebruikt de organisatie oZone. Heather: “De komende vijf tot tien jaar gaan veel van onze medewerkers met pensioen. We willen hun kennis behouden voor de organisatie. Tegelijkertijd groeien we snel. We zochten een aantrekkelijke manier om nieuwe medewerkers wegwijs te maken binnen de organisatie. Met oZone slaan we twee vliegen in één klap.”

Speels

CPM startte eerst met het onboardingtraject. “Als je ergens komt werken, word je de eerste weken overspoeld met informatie”, vertelt Heather. “Wij willen die informatie graag op een aantrekkelijke manier aanbieden. Dus niet met lange lappen tekst, maar met animaties en filmpjes. Ik ben bijvoorbeeld een virtuele 360-graden tour door het pand aan het maken. We hebben onderdelen van de introductiemodule al getest bij nieuwe medewerkers en zij waren heel enthousiast. Op een speelse manier leer je de organisatie snel kennen. Een groot voordeel is ook, dat iedereen dezelfde informatie krijgt. Je bent niet afhankelijk van wat je collega’s je wel of niet vertellen.”

Breder ingezet

Een bijkomend effect van de introductie van oZone is, dat de hele organisatie meer is gaan nadenken over de aanwezige kennis, hoe die kennis kan worden overgedragen en waar CPM voor staat. “Je merkt dat ook mensen die hier al langer werken, opeens weer beseffen: ‘Wat werken we eigenlijk bij een tof bedrijf!’ Mooi dat zo’n e-learningomgeving zoveel bewerkstelligt. De filmpjes die ik voor oZone ontwikkel, worden ook breder ingezet. Zo gebruikt de marketingafdeling ze op beurzen en in presentaties”, vertelt Heather.

Samen brainstormen

Heather is erg positief over de mogelijkheden van oZone: “Het kost niet veel tijd om het systeem onder de knie te krijgen, het is erg laagdrempelig. Je kunt heel gemakkelijk zelf content toevoegen. Bovendien is A+O Metalektro altijd bereid om mee te denken. Door regelmatig samen te brainstormen, zijn we zelfs al veel verder gekomen dan ik vooraf had verwacht.”

Leren = leuk

De introductiemethode zal naar verwachting eind september helemaal af zijn. Vervolgens gaat CPM verder met de ontwikkeling van een kennisbank. Heather: “Dat is weer een heel ander project, want daarvoor moeten we per afdeling gaan bekijken wat er nodig is. Ook die technische informatie willen we weer zoveel mogelijk visueel en interactief presenteren. Want zo is leren echt leuk!”