Referenties

‘Ik kan me mijn werk zonder oZone niet meer voorstellen’

Steeds meer metalektrobedrijven maken gebruik van oZone, het digitale platform voor de technische sector. Zo ook het Harderwijkse bedrijf HE Tubing, dat trainingsmodules voor productiemedewerkers ontwikkelt. Volgens kwaliteitsmedewerkster Hafida Fares was oZone precies wat het bedrijf zocht. “Dit is echt een eigentijdse manier om mensen verder op te leiden.”

“oZone is een platform dat helemaal past bij deze digitale tijd”

Steeds meer metalektrobedrijven maken gebruik van oZone, het digitale platform voor de technische sector. Zo ook het Harderwijkse bedrijf HE Tubing, dat trainingsmodules voor productiemedewerkers ontwikkelt. Volgens kwaliteitsmedewerkster Hafida Fares was oZone precies wat het bedrijf zocht. “Dit is echt een eigentijdse manier om mensen verder op te leiden.”

‘Mogelijkheden van oZone zijn legio’

Om nieuwe medewerkers ook in coronatijd een warm welkom te kunnen heten, besloot CFL Group aan de slag te gaan met oZone. “Een goede onboarding kan perfect online gedaan worden”, legt Marit Wientjes, HR Business Partner bij Itho Daalderop, uit. “oZone heeft ons als platform echt verrast. De mogelijkheden zijn legio en onze plannen ermee dus ook.”

‘Onze organisatie draait op kennis, met oZone willen we dat borgen’

De metalektro vergrijst en ook A+O-bedrijf Electromach merkt daar de gevolgen van. “Veel kennis bevindt zich nu nog in de hoofden en niet op papier”, vertelt Pascal van Oosten, HR-Manager bij Electromach. “Om de kennisoverdracht beter te borgen, zijn we onlangs aan de slag gegaan met oZone. Een leuk en nuttig platform om onze medewerkers te challengen.”

Ondernemen is kansen pakken

oZone is sinds begin 2020 ook beschikbaar voor OOM-bedrijven. Waarom is manager KVGM (Kwaliteit, Veiligheid, Gezondheid en Milieu) Herman Boonstra van het bij OOM aangesloten bedrijf Next Generation Shipyard in Lauwersoog zo enthousiast over oZone, het leerplatform van de techniek?

Ansaldo Thomassen werkt aan de gasturbine van de toekomst

Ansaldo Thomassen zet oZone al enige jaren succesvol in voor het borgen van technische kennis en het opleiden van nieuwe collega’s. De organisatie is internationaal expert op het gebied van gasturbines.

Leren en ontwikkelen speerpunt bij Kremer

Sinds kort maakt Kremer in ‘s-Heerenberg gebruik van oZone als centraal leerplatform. Het bedrijf met zo’n 170 medewerkers zet sterk in op innovatie. Leren en persoonlijke ontwikkeling staan dan ook hoog op de agenda. Opleidingscoördinator Nienke Koning leidt De Kremer Academy. Ze vertelt over de leercultuur binnen het bedrijf en de rol van oZone hierin…

Werken aan vakmanschap: oZone als leertool bij Ridder

Ridder in Harderwijk biedt technologische oplossingen en automatisering voor duurzame en efficiënte bedekte teelt (tuinbouw). Innovatie en technologische ontwikkelingen zijn dan ook dagelijkse kost voor de werknemers. Sinds kort maakt het bedrijf gebruik van het leerplatform oZone voor training, bijscholing en kennisdeling…

Bij Remeha weten ze wel raad met oZone!

Foto ©Remeha

Bij CV-ketelproducent Remeha zijn ze maar wat blij met oZone. ‘Veel van de trainingen en e-learnings die standaard in oZone zitten, sluiten aan op wat onze medewerkers moeten weten’, vertelt Tanja Stijnman, HR Project Coördinator bij Remeha. ‘Daarnaast biedt het leerplatform ons ook de mogelijkheid om onze eigen e-learnings te ontwikkelen…’

oZone bespaart aluminiumsmelter Aldel kostbare tijd

aluminiumsmelter Aldel

Van tweeënhalf uur in een klasje tot een kwartier achter de computer: de overstap naar oZone bespaart de medewerkers van Aldel veel tijd. Daar komt nog bij dat de content nu veel dynamischer en gevarieerder wordt aangeboden. HRM-medewerker Miranda West is zo enthousiast dat ze tijdens de pilotfase al nadenkt over hoe oZone nog breder ingezet kan worden.

oZone krijgt een steeds prominentere rol

epcor-8-Shop

Bij onderhoud en reparatie van luchtvaartonderdelen staan veiligheid en vakmanschap voorop. Pneumatisch en APU-specialist Epcor zet daarom e-learningplatform oZone in. Niet alleen om kennis te vergroten, maar ook ter controle. Learning & development officer Guus Stellingwerf: “Dankzij oZone kunnen we eenvoudig aantonen dat we aan alle certificeringseisen voldoen.”

Op een speelse manier leer je de organisatie kennen

Hoe zorg je dat nieuwe medewerkers zich snel thuis voelen in je organisatie? Niet door ze stapels papieren te laten doorworstelen, wel door ze filmpjes en animaties aan te bieden in e-learningplatform oZone. Projectcoördinator Heather Visser: “Zo is leren echt leuk!”

Zij-instromers bij WILA snel op niveau dankzij oZone

screenshot film WILA, Lochem

Iedereen leert in zijn of haar eigen tempo en op elk gewenst moment, bijvoorbeeld als een machine wegens onderhoud even niet beschikbaar is. Dat is voor WILA hét grote voordeel van e-learningplatform oZone. Opleidingscoördinator Antoine Bolder: “Omdat het platform bovendien al veel standaardcontent over metaal bevat, konden we er meteen mee aan de slag.”